Closer to Memling

EN FR DE

Diepgaand onderzoek naar de schilderijen

Hans Memling is één van de topmeesters binnen de Vlaamse primitieven. Om zijn geheimen te doorgronden zal de komende jaren intensief onderzoek plaatsvinden met behulp van de nieuwste technologieën en gerenommeerde internationale partners, waaronder het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA). Dat doen we niet zomaar. Onderzoek is een belangrijke pijler in het beleid van Musea Brugge en de basis voor een beter behoud en beheer van onze bijzondere collectie schilderijen.

Op 24 april 2023 ging de eerste fase van het onderzoek van start: de zeven Memlings werden diepgaand bestudeerd in het Sint-Janshospitaal. KIK-IRPA maakte de onderzoeksbeelden in opdracht van Musea Brugge. De beelden komen begin 2024 online.

Vanaf 18 januari 2024 worden de Moreeltriptiek en de Annunciatie van Memling onderzocht op zaal in het Groeningemuseum. Kom dus zeker een kijkje nemen in het museum. De resultaten van dit onderzoek zullen op deze website en via verschillende publiekstoepassingen voor iedereen toegankelijk gemaakt worden.

Ontdek de 7 werken uit het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge