Closer to Memling

EN FR DE

Memling in het Museum Sint-Janshospitaal en Groeningemuseum

Campagnebeeld voor heropening Museum Sint-Janshospitaal in 2023. Het toont een detail van het middenpaneel van het drieluik van Johannes de Doper en Johannes de Evangelist van Memling. Maria is centraal te zien met kindje Jezus op haar schoot. Links van haar bevinden zich een engel met een orgeltje en de knielende heilige Sint-Catharina. Rechts van haar is een engel te zien die een boek vasthoudt voor haar en een zittende heilige Barbara. Maria en het kind en de linkse figuren worden omringd door een fluoroze hart bestaande uit dertien stippen verbonden door een lijn.

Locaties

Museum Sint-Janshospitaal
Adres: Mariastraat 38, 8000 Brugge

Groeningemuseum
Adres: Dijver 12, 8000 Brugge

Breng een bezoek

Wil je oog in oog staan met onze Memlings? Breng een bezoek aan het Museum Sint-Janshospitaal of het Groeningemuseum in Brugge en ervaar de pracht en praal van Memlings schilderijen in vol ornaat.

Vanaf het najaar van 2024 dompelt een immersieve en multimediale beleving op de zolder van het Museum Sint-Janshospitaal je onder in de wereld van Hans Memling. Ervaar hoe het voelt om in een Memling rond te wandelen.

Toegankelijkheid

Onze locaties

Het Museum Sint-Janshospitaal en het Groeningemuseum zijn vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ons onthaalpersoneel helpt je graag tijdens je bezoek.

European Disability Card

Personen met een beperking genieten op vertoon van een European Disability Card van het reductietarief.

Begeleiders en hulphonden

Begeleiders van personen die het museum niet zelfstandig kunnen bezoeken, mogen gratis binnen.

Geregistreerde assistentiehonden zijn toegelaten op alle locaties van Musea Brugge. Breng je je assistentiehond mee? Laat ons dit op voorhand even weten via musea.reservatie@brugge.be. Opgelet, huisdieren zijn niet toegelaten.